Mainos
Mainos

Mansikan hinta huippukorkealla

Mansikasta on pyydetty tänä kesänä korkeampaa hintaa kuin koskaan aiemmin. Viljelijät ilmoittavat hintapiikin syyksi jopa alle puoleen jäävän sadon. Mansikkaa myyvät sanovat kuitenkin, että mansikan hinta moninkertaistui euroon siirtymisen myötä.

Pitkään mansikkabisneksessä mukana ollut mikkeliläinen mansikkakauppias Kari Puikkonen kauhistelee mansikan hintakehitystä.

- Euron myötä mansikan hinta nousi kuusinkertaiseksi, hän sanoo.

Puheenjohtaja Kari Pynnönen Etelä-Savon marjanviljelijät ry:stä vastaa:

- Ei se nyt ihan pidä paikkaansa, mutta kyllä hintataso on vähän nousut. Tänä vuonna ja viime vuonna varmaan sellaiset 30 prosenttia.

Mansikan hinnoittelu on ollut viime päivinä villiä niin toreilla kuin tiloilla. Litrahinta on toreilla asettunut 3,5 euroon. Tiloilla toinen myy samalla hinnalla litran, toinen kilon.

Vaikka tilahinnoittelussa euromäärä on suunnilleen sama, ovat litroina ostetut marjat suunnilleen tuplasti kalliimpia kuin kilohintaiset. Yksi kilo kun vastaa kahta litraa.

Entiseen hinnoitteluun ei paluuta?

Kolmen euron itsepoimintahinta on vielä kuluttajasta kohtuullinen.

- Ainakin näin kun itse poimii. Jos olisi puolet enemmän, kun ostaa torilta, niin sitten se on paljon, kommentoi Marjatta Tuominen-Dorin Kangasniemeltä.

Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitossa mansikan rajua hinnannousua ei myönnetä. Mittariksi tarjotaan sesonkiajan hinnoittelua Helsingin kauppatorilla muutamalta viime vuodelta. Viljelijät kuitenkin uskovat, ettei alhaiseen hinnoitteluun ole mansikan osalta paluuta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.07.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme