Mainos
Mainos

Mansikan pääsato kypsyi Suonenjoen seudulla

Mansikan pääsatoa poimitaan alkaneen ja ensi viikon aikana Suonenjoen seudun marjatiloilla. Helteisen sään ansiosta sato on parhaimmillaan sekä laadullisesti että määrällisesti juuri nyt.

Suonenjoen seudun marjanviljelijäinyhdistyksen mukaan mansikkasato kypsyi kolean kevään ja alkukesän vuoksi 2-3 viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna. Mansikan lajikevalikoima on nyt runsaimmillaan ja hinta edullisimmillaan.

Marjanviljelijäinyhdistyksen toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen arvioi Suonenjoen seudun mansikkasadoksi tänä suvena 1,5-2 miljoonaa kiloa. Parhaimmillaan sato on ollut 2,5 miljoonaa kiloa. Koko maan sadoksi Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto arvioi runsaat 10 miljoonaa kiloa.

Suonenjoen seudun mansikkaviljelmillä ahkeroi nyt 4000 poimijaa, joista noin puolet ulkomaalaisia. Tiloilla tarvittaisiin vielä jonkin verran poimijoita, mutta varsinaista työvoimapulaa ei ole. Työtä on tarjolla lähinnä täksi viikoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme