Mainos
Mainos

Mansikkakausi on alkanut

Lämmin sää on vauhdittanut myös varhaisvihannesten sadon valmistumista.

Mansikkakausi on alkanut, kertoo Maaseutukeskusten Liiton kasvutilannekatsaus. Juhannuksena päästiin maistelemaan ensimmäisiä harson alla kypsyneitä mansikoita Etelä-Suomen viljelyksiltä. Tällä viikolla harsolla suojatuilta mansikkaviljelyksiltä odotetaan satoa Keski-Pohjanmaalta saakka.

Avomaan mansikoiden pääsatokausi näyttää kasvutilannekatsauksen mukaan alkavan heinäkuun alussa eli suunnilleen tavanomaiseen aikaan. Aurinkoinen ja kuiva sää lupaa hyvälaatuisia, makeita ja aromikkaita mansikoita.

Lämmin sää on vauhdittanut myös varhaisvihannesten sadon valmistumista. Ahvenanmaalla ja Etelä-Suomessa korjataan jo muun muassa varhais-, kukka- ja parsakaalin sekä nippusipulin satoa. Muovihuoneessa kasvavan nippuporkkanan ja tarhaherneen sadonkorjuuta aloitellaan tällä viikolla.

Varhaisperunan korjuu on käynnissä Pohjanmaalla asti. Etelän viljelyksiä on kuitenkin haitannut kuivuus. Pohjanmaalla taas kasvu on jäljessä myöhäisen istutuksen vuoksi.

Ruis- ja vehnäsadosta odotetaan pääosin normaalia

Ruis on ehtinyt tähkälle koko maassa, ja kukinta on alkanut ensimmäisillä Etelä-Suomen viljelyksillä. Syysvehnä on tähkällä koko maassa. Molempien sadosta odotetaan pääosin normaalia, mutta Lounais-Suomessa ja Pirkanmaalla sato näyttää jäävän jonkin verran tavallista heikommaksi.

Kevätviljat ovat ehtineet korrenkasvuvaiheeseen. Kasvustojen kunto vaihtelee alueittain, mutta on pääosin normaali.

Säilörehu on saatu korjattua suuressa osassa maata. Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjois-Suomessa noin puolet säilörehusta on kuitenkin vielä korjaamatta. Kuivaheinän korjuu on aloitettu Pohjois-Karjalassa saakka, ja poutasäät ovat antaneet korjuuseen vauhtia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot