Mainos
Mainos

Mansikkakesä jatkuu

Mansika-aika jatkuu edelleen lähes koko maassa. Vaikka helteinen sää onkin kypsyttänyt marjat lähes samaan aikaan koko Suomessa, ovat Etelä-Suomen rannikkoalueilla mansikkasadot jo vähentymässä.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta arvioidaan, että mansikkaa tulee säiden salliessa lähes koko maassa ensikuun vaihteeseen asti. Pitkäaikaiset sateet voivat kuitenkin muuttaa tilannetta.

Tämän vuoden sato näyttää kehittyvän normaalia vuotta paremmaksi ja mansikkaa saatanee 17-19 miljoonaa kiloa..

Myöhäiset lajikkeet markkinoille


Näihin aikoihin markkinoille alkavat tulla myöhäiset lajikkeet. Erityisesti niiden, jotka haluavat poimia mansikkansa itse, on hyvä kiirehtiä pelloille valikoimaan parhaat, suurimmat ja mehukkaimmat marjat.

Tällä hetkellä parhaimmillaan ovat mansikkalajikkeet Polka ja Korona sekä myöhäiset lajikkeet, esimerkiksi Bounty ja Sengana jotka ovat maultaan varsin aromikkaita, ja sopivat hyvin sekä tuore että säilömiskäyttöön, kuten kaikki nykyiset lajikkeet, kertoo Hannu Salo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme