Mainos
Mainos

Mäntän koululaisten keskuudessa leviää kuristusvillitys – voi jopa pysäyttää sydämen

Mänttäläiskoulussa oppilaiden keskuudessa leviää villitys, jossa kaveria kuristetaan ”happikännin” aiheuttamisen toivossa. Pahimmillaan kuristaminen voi aiheuttaa sydämenpysäyksen.

Koskelan yläkoulussa leviää vaarallinen ilmiö, jossa nuoret kuristavat toisiaan kaulasta ja puristavat palleasta tarkoituksenaan saada ystävä pyörtymään ja kokemaan ”happikänni” ennen pyörtymistä.

Satakunnan kansan mukaan koulun terveydenhoitaja Elina Järvenpää lähetti asiasta koululaisten vanhemmille tiedotteen, jossa huomauttaa, että happikännistä voi koitua vakavia jälkioireita kuten epileptisiä kouristuskohtauksia tai pahimmillaan hengityksen tai sydämen pysäys.

Koulun rehtori Pasi Kekko kertoo MTV Uutisille, että ilmiö on hänelle uusi eikä ole tarkkaa tietoa siitä, mistä vaarallinen villitys lähti.

– Aikaisemmin on kyllä ollut Youtubessa videoita siitä, miten tällainen toteutetaan, Kekko sanoo.

Asiaa käsitellään Kekon mukaan parhaillaan koulun sisällä, ja vaarallinen ilmiö pyritään vanhempien avulla lopettamaan alkuunsa.

– On ihan hyvä valistaa näitä nuoria, ettei ihan kaikkeen lähtisi mukaan.

Järvenpää muistuttaa Satakunnan kansan mukaan, että tekijä on aina vastuussa, jos jotain sattuu. Kekko ei kommentoi, onko jotain sattunut ilmiön seurauksena.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme