Mainos
Mainos

Mänttä avasi kulttuuripääkaupunkikisan

Vuonna 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungin aseman saa yksi suomalainen ja yksi virolainen paikkakunta. Suomessa Mänttä avasi kulttuuripääkaupunkikisan ensimmäisenä.

Pieni yläpirkanmaalainen Mäntän kaupunki jätti tänään ensimmäisenä opetusministeriölle hakemuksensa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2011.

Mänttäläisten suunnitelmissa asema toisi mukanaan näkyvyyttä, matkailijoita, uusia asukkaita ja erinomaista piristystä kulttuurin kentälle. Siksi kuuden ja puolen tuhannen asukkaan Mäntässä on tehty talkoita ja saatu aikaan kulttuuripääkaupunkihakemus murto-osalla suurempien hakijoiden hankkeeseen käyttämistä varoista.

Kulttuuripääkaupungiksi 2011 hakevat kaupungit

Jyväskylä

Lahti

Mänttä

Oulu

Rovaniemi

Tampere

Turku

Mäntän kulttuuripääkaupunkihankkeen puheenjohtaja Pauli Sihvonen kyseenalaistaa sen, että vain isoissa kaupungeissa voisi olla kulttuuria.

- Euroopassa on kymmeniä tuhansia hienoja pieniä paikkoja missä on kulttuuria ja niiden kaupunkien lippua me tässä pidetään omamme lisäksi ylhäällä.

Valinnassa keskeisin tekijä on hakijan pääkaupunkivuodeksi hahmottelema kulttuuriohjelma. Sen pitäisi toisaalta rakentaa yhteyksiä Eurooppaan, toisaalta kummuta paikallisten ihmisten osallistumisesta.

- Tässä kohtaa me ollaan lähdetty nimen omaan siihen, että me ollaan lähdetty levittämään sitä kulttuurin käsitettä ja tuodaan siihen tavallisten ihmisten arkea mahdollisimman paljon, jatkaa Sihvonen

Kaikkiaan kulttuuripääkaupunkihakemuksia on tulossa seitsemästä kaupungista. Asiantuntijaraati arvioi hakemukset keväällä ja Suomen ehdokas tai ehdokkaat valitaan alkukesällä. Sen jälkeen asia siirtyy EU-päätöksentekoon

Vuonna 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungin aseman saa yksi suomalainen ja yksi virolainen paikkakunta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme