Mainos
Mainos

Mäntyluodon satamalakko jatkuu

SAK:lainen auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT on pysäyttänyt Porin Mäntyluodon sataman aamuseitsemältä. Eilisiltaisen päätöksen mukaan lakkoon ryhtyi noin 50 huolintayritys Hacklin Oy:n toimihenkilöä ja noin 180 ahtaajaa.

Mäntyluodon satamaa

AKT pysäytti työt, koska kiistan toinen osapuoli, Hacklin Oy haluaa soveltaa toimihenkilöihin huolinta-alan sopimusta. AKT kuitenkin katsoo, että yritys on ahtausliike. AKT:n satama-alan sopimussihteeri Elias Piipponen kiistää tiedot siitä, että lakolla vastustettaisiin yleissitovuutta. Lakkoilevat ahtaajat ja toimihenkilöt vaativat työnantajaa solmimaan toimihenkilöiden kanssa ahtausalan työehtosopimuksen.

Hacklin Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naskin mukaan lakko jumiuttaa Porin Mäntyluodon satamaan kokonaan. Lasteja ei viikon vilkkaimpana viikonpäivänä oteta vastaan lainkaan eikä tavaroita pureta.

Osapuolten välillä on erilaiset näkemykset järjestäytyneisyyden asteesta ja toimialojen rajoista. Mäntyluodon satama pysyy seisauksissa maanantaihin. Näillä näkymin ahtaajat ja toimihenkilöt palaavat töihin maanantaina, minkä jälkeen Auto- ja kuljetusalan ammattiliitossa mietitään jatkoa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot