Mainos
Mainos

Manuela Bosco: Ylitys

Arvio: Lenita Toivakka

(Teos)

Kirja kertoo nuoren urheilijan omaa tarinaa, urheilijaksi kasvua, menestyksen jatkuvaa nälkää ja epäonnistumisen pelkoa. Kun on vain yksi tavoite , muu ympärillä himmenee ja menettää merkityksensä.

Kirjassa kuvataan mielenkiintoisella tavalla urheilijan arkea, urheilijan mietteitä ja psyykkausta. Toisaalta kirjan pääosassa on aivan tavallinen nuori, joka kasvaa jo varhain valitsemallaan tiellä aikuisuuteen.

Manuela kuvaa hyvin avoimesti vahvaa isäsuhdettaan ja isän merkitystä hänen urallaan ja elämässään. Kirja on kiitos ja selitys edesmenneelle rakkaalle läheiselle.

Minulle tärkeä Mikkeli , Manuelan lapsuuden kotikaupunki, vilahtaa kirjassa usein. Toisaalta vahvat siteet Italiaan tuovat kirjaan kivaa kuvausta italialaisesta elämenmenosta ja tempperamentistä.

Kirja on avoin, herkkä tilitys naiseksi kasvamisesta. Kirja on myös tarina suomalaisesta huippu-urheilijasta, jolle omat ja muiden odotukset luovat poikkeuksellisen suuria paineita.

Itsemurhan yritys on kuvattu koruttoman lyhyesti, mutta kirjassa nuoren paineet avataan kuitenkin ymmärrettävästi. Ehkä tämä kipeä asia jää kuitenkin kesken....Jäin miettimään, mistä apua ja voimaa nousta takaisin?

Läheisten merkitys nuoren elämässä ja kasvun kipukohdissa oli keskeinen. Manuela on onnekas, että hänellä on niin paljon läheisiä ja välittäviä aikuisia. Manuela on myös vahva ja rohkea, kun uskaltaa kirjoittaa näin henkilökohtaisen kirjan.

Kansanedustaja Mikkeli (kok)

Kirjojen parissa rentoudun ja pakenen arjen kiireitä. Valitettavasti eduskuntatyön ollessa kiivaimmillaan tulee luettua aivan liian vähän. Kommentaattorina lukemiselle järjestyy aikaa. Tämä tekee minulle "työnarkomaanille" tosi hyvää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme