Mainos
Mainos

Maria Melinin ravintola menetti anniskeluoikeudet

Maria Melinin osittain omistama ravintola Arran Kittilän Levillä on menettänyt anniskeluoikeutensa. Korkein hallinto-oikeus piti voimassa tuotevalvontakeskuksen päätöksen, jolla ravintolayhtiöltä oli peruutettu anniskelulupa muun muassa kirjanpito- ja verolaiminlyöntien takia.

Melinin ravintolassa tarjoillaan jatkossa viinin sijasta vettä.


Tuotevalvontakeskus vei yhtiön luvan ensimmäisen kerran jo tammikuussa 2000. KHO kuitenkin kumosi tämän päätöksen, koska silloin saadun selvityksen mukaan Arran Oy oli sopinut veroille ja maksuille maksuaikataulun sekä saattanut taloushallintonsa ajan tasalle.

Tuotevalvontakeskukselle palautettu asia tutkittiin uudelleen, ja viime lokakuussa anniskelulupa peruutettiin toistamiseen. Yhtiön ei edelleenkään katsottu toimivan osakeyhtiö-, kirjanpito- ja verolakien sekä alkoholilain edellyttämällä tavalla. Arran valitti jälleen päätöksestä, mutta nyt KHO päätyi tuotevalvontakeskuksen kannalle ja hylkäsi valituksen. Oikeuden mielestä Arran Oy ei ollut riittävästi huolehtinut velvoitteistaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme