Mainos
Mainos

Mario Vargas Llosa : Tuhma Tyttö

Arvio: Lenita Toivakka

(Otava) Suomentaja Sulamit Hirvas

Vuonna 2010 Nobel-palkitun perulaisen kirjailijan 2006 ilmestynyt Tuhma Tyttö on nopeasti mukaansatempaava kirja, joka vie matkalle ympäri maailmaa.

Perulainen Ricardo on syvästi nuoruuden rakkautensa pauloissa. Hän törmää tähän mystiseen naiseen lapsuusvuosien jälkeen Pariisissa - Lontoossa, Tokiossa ja aina uudelleen. Ricardo on kiltti ja täysin tämän lumoavan, vaaroja ja seikkailuja rakastavan naisen lumoissa. Naiselle, jonka nimikin aina vaihtuu maan ja uuden ihmissuhteen myötä, Ricardo on turvasatama, josta välillä haetaan voimaa.

Heidän suhteensa kantaa naista ja samaan aikaan Ricardo riutuu rakkaudesta. Nainen katoaa ja Ricardolta kuluu välillä vuosia löytää hänet uudelleen.

Rakkautta ja intohimoa eteläamerikkalaiseen tapaan kuvataan paljon, mutta kirja ei ole mikään pelkkä ihmissuhdetarina. Ei todellakaan.

Kirjailija paitsi, että kuvaa tätä riipaisevaa ihmisuhdetta, samalla uskottavasti asettaa lukijan eri maiden kulttuuriin, historiaan ja yhteiskunnalliseen tilanteeseen. Perun vaikeaa sisäpoliittista tilannetta kuvataan äärettömän mielenkiintoisesti.

Kirja oli nautinto ja olen varma, että tämän kirjan haluan lukea jonakin päivänä vielä uudelleen.

Espanjankielinen alkuteos " Traversusas de la nina mala"

Kansanedustaja Mikkeli (kok)

Kirjojen parissa rentoudun ja pakenen arjen kiireitä. Valitettavasti eduskuntatyön ollessa kiivaimmillaan tulee luettua aivan liian vähän. Kommentaattorina lukemiselle järjestyy aikaa. Tämä tekee minulle "työnarkomaanille" tosi hyvää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme