Mainos
Mainos

"Marjanpoimijoita on ohjeistettava riittävästi"

Suomessa on syntynyt vilkas keskustelu siitä, pitäisikö marjojen laajamittaista kaupallista poimintaa rajoittaa.

Enemmistö (55 %) suomalaisista ei haluaisi rajoitusta, ilmenee MTV3 Uutisten tekemästä kyselystä. Heidän mielestään marjanpoiminta kaupallisiin tarpeisiin on hyväksyttävää jokamiehen oikeuden perusteella.

Ympäristöministeriön luontoympäristöosaston ylijohtaja Timo Tanninen ymmärtää marjanpoiminnasta syntyneen keskustelun. Osa maanomistajista on närkästynyt siitä, kun ulkomaalaisia marjanpoimijoita on maanomistajien mailla poimimassa marjoja. Myös joitakin suomalaisia marjanpoimijoita tämä on ärsyttänyt.

– Ymmärrän keskustelun, jos jotkut ihmiset ovat tottuneet liikkumaan metsissä yksin, eikä niissä ole ollut ketään muita. Se herättää ihmiset, kun eksoottisen näköisiä ihmisiä on tullut vastaan. Se on herättänyt keskustelua, onko heitä ohjeistettu kunnolla poimimaan marjoja.

– Siitä on syntynyt ongelmia, ollaanko menty esimerkiksi pihapiireihin. Yritysten pitäisi kunnolla ohjeistaa näitä marjanpoimijoita, miten suomalaisissa metsissä toimintaa, Tanninen totesi Huomenta Suomen lähetyksessä.

(MTV3)

Katso ympäristöministeriön luontoympäristöosaston ylijohtaja Timo Tannisen haastattelu: (Huomenta Suomi 27.7.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme