Mainos
Mainos

Marjatta Levanto: Taivaallinen suurperhe

Kuvitus: Julia Vuori

(Otava)

Taivaallinen suurperhe on tietokirjan tyylinen satumainen tietoteos. Kirjassa esitellään erilaisia jumalahahmoja, haltijoita ja myös erityylisiä etnisiin uskontoihin kuuluvia olentoja. Kirjan sivuilla seikkailevat esimerkiksi hevospäinen tumbaru ja norsupäinen ganapatijumala, jolla on yhteensä kahdeksan kättä.

Teos sisältää paljon tietoa, mutta hauskasti ja sujuvasti kerrottuna, ja kirjailija on selvästi ajatellut myös lapsilukijoita. Kuvituksessa on hienosti yhdistelty sekä oikeita valokuvia että kuvittajan piirtämiä hauskoja hahmoja, ja kuvat elävöittävät teosta erittäin merkittävästi.

Kirjassa kerrotaan myös sekä historiallisista että nykyaikaisista eri uskontoihin kuuluvista perinteistä ja uskomuksista.

Kirjasta saa paljon irti, vaikka sitä vain selailisi. Siinä käyvät ilmi myös kirjailijan omat mielipiteet - kirjoittaja arvioi mm. olentojen uskottavuutta. Faktat on kerrottu hyvin todenmukaisesti, mutta silti kiinnostavasti.

Kirja on hyvin koottu, ja se vetää heti mukaansa. Kun kirjaa lukee, siinä huomaa myös samankaltaisuuksia nykyisiin uskomuuksiin ja perinteisiin.

Pidin kirjassa myös sen leikkisästä ja kekseliäästä kielestä.

Kirjoittaja on 11-vuotias sykkiläinen, joka harrastaa pianonsoittoa, partiota ja ilma-akrobatiaa ja rakastaa lukemista yli kaiken. Hän on myös mukana neljän tytön kirjapiirissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme