Mainos
Mainos

Marjayrittäjä: Suomalaisille työ ei kelpaa, sosiaalitoimistosta saa helpommin rahaa

Yli puolet suomalaisista ostaa ainakin suurimman osan metsämarjoistaan, selviää MTV3 Uutisten teettämästä kyselystä.

Yllättävän moni haluaisi pitää marjat vain suomalaisten nautintaoikeutena. Peräti runsaat 40 prosenttia sallisi jokamiehen oikeuksiin kuuluvan marjanpoiminnan vain suomalaisille.

Kyselyn tulos pöyristyttää muun muassa marja- ja kukkabisnestä pyörittävän Jorintorin yrittäjää Jori Liemolaa. MTV3:n Seitsemän Uutisissa vierailleen Liemolan mielestä ilman ulkomaalaisia marjanpoimijoita suurin osa marjoista jäisi Suomen metsiin.

– Kuka ne marjat sitten poimisi? Meidän marjasato on noin 600 miljoonaa kiloa vuodessa. Niistä poimitaan vajaat kymmenen prosenttia, Liemola sanoi.

Liemolan mukaan suomalaisille marjanpoimijan työ ei kuitenkaan kelpaa.

– Sosiaalitoimistosta saa helpommin rahaa, Liemola napautti.

Liemola myöntää, että kaupallisten toimijoiden tehtävä on kouluttaa ulkomaalaisia marjanpoimijoita varsinkin yksityisissä metsissä liikuttaessa. Hän kuitenkin korostaa, että marjaelinkeino kuihtuisi ja samalla se vaikuttaisi vientiin, jos jokamiehenoikeuksia rajoitetaan.

– Jos marjoja saisi poimia vain valtion metsissä, niin tämä koko marjaelinkeino loppuisi.

(MTV3)

Katso Jori Liemolan studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 26.7.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme