Mainos
Mainos

Marjoja on poimittu ahkerasti

Suomen metsistä on poimittu ahkerasti marjoja kahtena viime kesänä.

Lakka luonnossa


Joensuun yliopiston tutkimuksen mukaan kotitaloudet poimivat vuonna 97 luonnonmarjoja yhteensä lähes 57 miljoonaa kiloa. Aikaisempi, 10 miljoona kiloa pienempi ennätys löytyy vuodelta 43.

Myös viime kesänä luonnonmarjoja poimittiin ahkerasti - lähes 50 miljoonaa kiloa. Viime vuosina poimituista luonnonmarjoista noin puolet on ollut puolukkaa. Paljon poimitaan myös mustikkaa ja lakkaa.

Kotimaisista marjoista löytyy runsaasti flavonoideja

Kotimaisista marjoista löytyy runsaasti flavonoideja, joiden katsotaan vaikuttavan myönteisesti terveyteen. Erityisen hyviä flavonoidilähteitä ovat mm. karpalo ja juolukka sekä mustaherukka, puolukka, mustikka ja pihlajanmarja. Marjojen pitoisuuksia ovat tutkineet Kuopion yliopisto sekä Muuruveden Viinitietokeskus.

Tulokset on julkaistu amerikkalaisessa lehdessä. Flavonoidit ovat antioksidantteja, joita on kasviksissa, hedelmissä, teessä ja punaviinissä. Flavonoidien arvioidaan vähentävän sydän- ja verisuonitautien riskiä ja ehkäisevän syöpää aiheuttavien yhdisteiden toimintaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme