Mainos
Mainos

Marko "Fobba" Forss: En kommentoi edellytyksiäni jatkaa vihapuheryhmän tutkinnanjohtajana

Nettipoliisina tunnetuksi tullut Marko "Fobba" Forss ei halua kommentoida edellytyksiään jatkaa Helsingin poliisin vihapuheryhmän tutkinnanjohtajana.

Forss on myöntänyt olleensa ainakin jossakin vaiheessa ylläpitäjänä poliisin salaisessa Facebook-ryhmässä, jossa käydään Long Play -julkaisun mukaan avoimen rasistista keskustelua. Tiedot perustuvat yli sataan kuvakaappaukseen ryhmästä.

Forss ei halua ottaa tarkemmin kantaa siihen, milloin hän on vastannut ryhmän ylläpidosta. Hän ei myöskään ota kantaa siihen, miksi avoimen rasistisia viestejä ei ole esimerkiksi poistettu ryhmän sivulta.

– Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittelee asiaa ja sinne sitten jutellaan tarkemmin siitä, mitä on käynyt, missä ja milloin, Forss sanoo.

Valtakunnansyyttäjänviraston tehtävänä on selvittää, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta.

Aiemmin Forss on lausunut Twitterissä, että ryhmän ylläpitäjät puuttuivat asiattomaan kirjoitteluun. Forssin mukaan ylläpito esimerkiksi julkaisi ryhmässä tiedotteen, jossa jäseniä kehotettiin asialliseen keskusteluun ja muistutettiin virkavastuusta.

Helsingin poliisin vihapuheryhmä perustettiin maaliskuun alussa. Sen tehtävänä on selvittää verkossa esiintyvää rangaistavaa vihapuhetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme