Mainos
Mainos

Ensi viikolla viilenee, talvea saa silti odottaa vielä kauan – ellei asu Lapissa

Tällä viikolla Suomen sää on laajalti vuodenaikaan nähden keskimääräistä lämpimämpää ja sateisempaa. Ensi viikolle ennustetaan viilenevää.

Tämän viikon aikana Lappiin tulee paikoin reilusti lunta. Nämä lumet saattavat olla jo pysyviä lumia Lapissa.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen neljän viikon ennusteen mukaan ensi viikolla viilenee.

– Ensi viikolla matalapainetoiminta siirtyy etelämmäksi ja Venäjältä voi tulla itävirtauksessa viileämpää ilmaa. Maan itä- ja keskiosaan tulee mahdollisesti lunta tilapäisesti, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Sen jälkeen marraskuun viimeiseksi kokonaiseksi viikoksi ennustetaan kuitenkin taas lounaisvirtausta ja keskimääräistä lämpimämpää.

– Sää näyttää jälleen myös keskimääräistä sateisemmalta. Mahdolliset Lapin eteläpuolella olevat lumet voivat lähteä, toteaa Pekka Pouta.

Joulukuun ensimmäiselle viikolle ennakoidaan yhä jonkinlaista lounaisvirtausta, mutta ei enää kovin voimakasta. Sademäärät näyttävät keskimääräisiltä.


Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennustejakson sisään mahtuu aina kylmempiä ja lämpimämpiä jaksoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme