Mainos
Mainos

Marski-elokuva kertoo ihmissuhdekiemuroista - katso video

Ylen Suomen Marsalkka elokuvan painopiste on tuottaja Erkko Lyytisen mukaan ihmissuhteissa.

– Liikumme ihmissuhteiden tasolla ja tarkastelemme Mannerheimiä ennenkaikkea ihmisenä, Erkko Lyytinen kertoo.

Elokuvassa käsitellään Mannerheimin avioliittoa sekä vahvasti myös rakkaussuhdetta nuoreen Kitty Linderiin. Elokuva tulee Lyytisen mukaan rakentumaan afrikkalaisen tarinankerronnan muotoon.

– Elokuvamme on kuitenkin tehty täysin samalla kalustolla kuin Suomessa tehdyt. Takaan että hämmästelette teknistä ja taiteellista tasoa, Lyytinen lupaa.

Lyytisen mukaan elokuvan keskeisin kysymys kuuluu: Voinko olla hyvä ihminen ja palvella samalla kansaa?

Elokuvan oli tarkoitus alunperin sisältää sotakohtauksia, mutta niistä jouduttiin luopumaan muun muassa sääolosuhteiden takia.

Tuottaja Erkko Lyytinen toivoo jatkossakin uusia tulkintoja Mannerheimista.

Pienellä budjetilla

Keniassa tuotettu elokuva on tehty pienellä, reilun 20 000 euron budjetilla. Tuotantotiimin mukaan kenialaisille näyttelijöille maksetut palkat vastaavat Keniassa noin 25 000 euroa.

- Kaikille projektiin osallistuneille on maksettu maan mukainen palkka ja ne ovat myös maksettu. Pitää suhteuttaa asia paikalliseen elintasoon, emme voi toimia suomalaisten sopimusten mukaan, Lyytinen sanoo.

Elokuvan tekemisestä tehdään lisäksi kuusiosainen dokumenttisarja, joka tulee maksamaan 100 000 - 150 000 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme