Mainos
Mainos

Martti Korhonen vaatii pelisääntöjä vuokratyömarkkinoille

Malli takaisi vuokratyöntekijöille samat työehdot kuin samassa yrityksessä työskentelevillä vakituisilla työntekijöillä on.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen pitää Suomen vuokratyömarkkinoita epäinhimillisinä. Korhonen sanoi tänään Oulussa, että Suomeen tulisi luoda malli vuokratöiden pelisäännöiksi.

Korhonen käytti puheessaan esimerkkinä Ruotsia, jossa työnantaja- ja työntekijäosapuolet tekivät 2000-luvun alussa sopimuksen vuokratyöntekijöiden oikeuksista. Sopimus takaa vuokratyöntekijöille samat työehdot kuin samassa yrityksessä työskentelevillä vakituisilla työntekijöillä on.

- Ruotsin järjestelmän toimivuuden osoittaa se, että molemmat työmarkkinaosapuolet ovat olleet siihen tyytyväisiä, Korhonen sanoi.

Korhonen ehdottaa malliin myös takuupalkkajärjestelmää. Takuupalkkaa maksettaisiin silloin, kun henkilöstöpalveluyrityksen palveluksessa olevalle työntekijälle ei ole tarjota töitä. Ruotsissa takuupalkka on 90 prosenttia kolmen edellisen työssäkäyntikuukauden tuloista.

- Ruotsin malli vähentäisi selkeästi vuokratyöntekijöiden elämässään kohtaamaa turvattomuutta, Korhonen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot