Mainos
Mainos

Martti Mannisen ura tyssähti Irak-papereihin

Presidentin kanslia ilmoitti tänään, kun Martti Mannisen osallisuus Irak-jupakkaan oli tullut tasavallan presidentin tietoon, ettei Manninen ole hoitanut virkatehtäviä eikä hänellä ole ollut pääsyä työpaikalle.

Presidentin neuvonantaja, oikeustieteen kandidaatti Martti Manninen ehti olla kolmen presidentin palveluksessa lähes 20 vuotta ennen kuin ura pysähtyi Irak-papereiden vuotoon.

Manninen on paneutunut työssään muun muassa valtiosääntökysymyksiin ja hoitanut kanslian yhteyksiä eduskuntaan.

6.1.1984 Manninen nimitettiin erityisavustajaksi Kymmenen vuotta myöhemmin Mannisesta tuli presidentti Martti Ahtisaaren neuvonantaja ja kabinetin jäsen. Oikeudellisiin kysymyksiin paneutunut Manninen jatkoi työtään presidentti Tarja Halosen lähipiirissä yhtenä viidestä avustajasta.

Manninen on toiminut myös presidentin kanslian kansliapäällikön sijaisena. 1970- ja 80-luvulla Manninen työskenteli eduskunnassa valiokuntasihteerinä ja ulkoministeriössä muun muassa jaostopäällikkönä ja lähetystösihteerinä.

Syksyllä 60 -vuotta täyttävän Mannisen pitkä, arvostettu ura sai viime viikolla dramaattisen käänteen sen jälkeen kun poliisi oli kuulustellut Irak-vuodosta pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä. Tämän aamun lehtipaljastuksen jälkeen Manninen myönsi faksanneensa Irak-tietoja pääministerille. Myös Presidentin kanslian antoi asiasta niukan tiedotteen.

Viime viikon ulkomaille suuntautuneen seminaarimatkan jälkeen työpaikalle ei ole ollut asiaa.

(Kymmenen uutiset 17.06.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme