Mainos
Mainos

Maryon Steward: Luonnollinen menopaussi. Elä ilman oireita ja herkuttele hyvällä ruoalla

Suomentanut Salla Korpela

Arvio: Terhi Hyvärinen

(Schildts)

Viisikymmentä tulee tänä vuonna täyteen, kai se kohta tulee. Nappaan kulttuuritoimituksesta Menopaussi-kirjan.

Mutta vastareaktio iskee heti. Testimonialsit alussa ärsyttävät: naiset kertovat, kuinka ”Maryon” on muuttanut heidän elämänsä. ”Voin nyt 500 prosenttia paremmin.” Joopajoo. "Aloin käyttää Promensilia ja sain huomata, että sen hyödyt ylittivät kaikki epäilykseni.", kertoo korusuunnittelija Merle Shapiro. Vai niin. Mitäköhän sekin on?

Yli 90 ihanaa ruokareseptiä!

Ihanaa? Onko salaatti ruskeasta riisistä ja vesikrassista todella veden kielelle herauttava ihana ruokaresepti? Porkkana-aprikoosipatee? Edamamepapu-salaatti? Mikä ihmeen edamamepapu? Saako sitä edes Suomesta? Kirjoittaja on englantilainen.

Noudata fytoestrogeenia sisältäviä ateriaehdotuksia! Mitä hittoa?

Soijamaitoon valmistettu puuro muun muassa pellavansiementen, auringonkukansiementen ja kurpitsansiementen kera... Pellavansiemeniä tulisi viisikymppisten naisten muutoinkin rouskutella aamuin illoin, mikäli kirjaan on uskominen. Ja puna-apilaa ja kaikenlaisia luonnonmukaisia ravintolisiä.

Fytomysliä. Mitä?

Tofukokkelia. Miksi? Munakokkeli munakokkelina. Ja taas sitä vesikrassikeittoa. En halua.

Sitten on näitä kysymyssarjoja. Syötkö makrillia 3 kertaa viikossa? No, en syö.

Ei ole minun juttuni tämä "nauti vaihdevuosistasi" -kirja.

Kirjoittaja on erikoistoimittaja MTV3:n kulttuuritoimituksessa. Kotimainen kirjallisuus oli aikoinaan yliopistossa hänen pääaineensa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme