Mainos
Mainos

Masennukseen liittyy keskushermoston toimintahäiriö

Asiantuntijan mukaan masennuksen taustalla on kuitenkin myös erilaisia sosiaalisia ja psykologisia tekijöitä.

Masennus näkyy aivojen toiminnassa. Monet masennuspotilaiden oireet, kuten keskittymisvaikeudet, muistiongelmat ja väsymys, johtuvat todellisista aivotoiminnassa esiintyvistä häiriöistä.

Kuopion yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa ilmi tulleet löydökset tukevat masennuksen aktiivisen hoidon merkitystä. Lisäksi tulokset vahvistavat sitä tunnettua havaintoa, että masennuksesta on mahdollista toipua.

Erikoislääkäri Teijamari Laasonen-Balkin Lappeenrannan mielenterveyskeskus korostaa kuitenkin, että masennuksen taustalla on monta tekijää. Erilaiset sosiaaliset ja psykologiset asiat vaikuttavat Laasonen-Balkinin mukaan myös hyvin paljon masennuksen kehittymiseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.02.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot