Mainos
Mainos

Masennus iskee moneen tuoreeseen isään

Tuoreilla isillä näyttäisi olevan tarve käsitellä vanhemmuuteen liittyviä tunteita, mutta tällaisen keskustelun kulttuuria ei vielä ole Suomessa, arvioi perhesosiologi Juha Jämsä. Hän on ollut mukana keräämässä Väestöliiton projektissa miesten kokemuksia isäksi tulemisesta. Kysely tehtiin nimettömästi.

Jämsä painottaa, että naisten on usein miehiä helpompi puhua vanhemmuuteen liittyvistä tunteista. Myös isillä pitäisi olla mahdollisimman monia luontevia tapoja päästä käsittelemään niitä.

- Negatiivisia kokemuksia on myös, ja toivomme, että niitäkin uskallettaisiin käsitellä. Ei ole olemassa vääriä tunteita, sillä tunteita ei voi muuttaa. Olisi hedelmällistä pystyä pohtimaan, miksi tietty tunne tulee ja mistä se kertoo.

Isät kokevat lapsiperheen arjen alkaessa Jämsän mukaan äitien tapaan joskus uupumusta, masennusta ja riittämättömyyden tunteita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme