Mainos
Mainos

Masennusoireet helpottavat eläkkeellä

Eläkepäivien alkaminen helpottaa työtekijöiden uupumis- ja masennusoireita. Työterveyslaitoksen mukaan tämä on huomattu sekä suomalaisissa että ranskalaisissa tutkimuksissa. Tutkijat arvioivat, että tulokset pätevät sellaisissa tilanteissa, joissa eläkkeelle jääminen on taloudellisesti turvallista.

Sen sijaan eläkkeelle jääminen ei vähennä keskeisten kansantautien ilmaantumista. Esimerkiksi sepelvaltimotaudin, sokeritaudin ja aivohalvauksien määrä kasvaa tasaisesti ikävuosien karttuessa.

Työntekijöiden terveysongelmat alkavat lisääntyä neli-viisikymppisenä. Samaan aikaan alkavat heiketä fyysiset ja henkiset voimavarat. Kuitenkaan työelämän vaatimukset eivät helpotu. Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden mukaan tähän olisi tärkeää puuttua, jos halutaan saada ihmiset jatkamaan työssä pitkään.

Kansainvälisenä yhteistyönä tehdyssä tutkimuksessa seurattiin yli 14 000:ta Ranskan valtion kaasu- ja sähköyhtiön työntekijöiden uupumisoireita vuosina 1989-2007.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme