Mainos
Mainos

Masennusperäiset sairauslomat vähentyneet

Masennuksen vuoksi alkaneiden sairauslomien lähes vuosikymmenen jatkunut kasvu on saatu taittumaan.

Masennuksesta johtuneita sairauspäivärahapäiviä oli viime vuonna 2,3 miljoonaa. Vielä kolme vuotta sitten samasta syystä korvattiin 2,5 miljoonaa sairauspäivää. Tiedot käyvät ilmi masennusperäisen työkyvyttömyyden ehkäisyyn tähdänneen Masto-hankkeen tuloksista.

Niin sanotun osasairauspäivärahan käyttö lähes kaksinkertaistui viime vuonna verrattuna toissa vuoteen. Osasairauspäivärahalla on tuettu masennuksesta toipuvien paluuta töihin.

Sen sijaan masennuseläkkeelle siirtyneiden määrä oli viime vuonna vain hieman pienempi kuin toissa vuonna. Masennuseläkkeelle siirtyi työelämästä viime vuonna noin 3800 palkansaajaa, kun toissa vuonna heitä oli noin 3900.

Viime vuonna Suomessa oli yhteensä 35 000 työelämästä masennuseläkkeelle siirtynyttä. Masennusperäiset eläkkeet alkavat keskimäärin 49-vuotiaana eli noin kolme vuotta aiemmin kuin muista syistä johtuvat työkyvyttömyyseläkkeet.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot