Mainos
Mainos

Masennusperäiset sairauslomat vähentyneet

Masennuksen vuoksi alkaneiden sairauslomien lähes vuosikymmenen jatkunut kasvu on saatu taittumaan.

Masennuksesta johtuneita sairauspäivärahapäiviä oli viime vuonna 2,3 miljoonaa. Vielä kolme vuotta sitten samasta syystä korvattiin 2,5 miljoonaa sairauspäivää. Tiedot käyvät ilmi masennusperäisen työkyvyttömyyden ehkäisyyn tähdänneen Masto-hankkeen tuloksista.

Niin sanotun osasairauspäivärahan käyttö lähes kaksinkertaistui viime vuonna verrattuna toissa vuoteen. Osasairauspäivärahalla on tuettu masennuksesta toipuvien paluuta töihin.

Sen sijaan masennuseläkkeelle siirtyneiden määrä oli viime vuonna vain hieman pienempi kuin toissa vuonna. Masennuseläkkeelle siirtyi työelämästä viime vuonna noin 3800 palkansaajaa, kun toissa vuonna heitä oli noin 3900.

Viime vuonna Suomessa oli yhteensä 35 000 työelämästä masennuseläkkeelle siirtynyttä. Masennusperäiset eläkkeet alkavat keskimäärin 49-vuotiaana eli noin kolme vuotta aiemmin kuin muista syistä johtuvat työkyvyttömyyseläkkeet.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme