Mainos
Mainos

Masennuspotilaan lääkehoito jää usein kesken

Masennuspotilaiden lääkehoito jää usein kesken, ilmenee tuoreesta väitöstutkimuksesta.

Sen mukaan vain hieman yli puolet toistuvaa masennusta sairastavista sai ylläpitolääkehoitoa. Heilläkin lääkehoito kesti huomattavasti vähemmän aikaa kuin olisi suositeltavaa.

Perjantaina väittelevä lääketieteen lisensiaatti Irina Holma muistuttaa, että masennukseen on ollut pitkään tarjolla tehokkaita hoitomenetelmiä, mutta vain toteutunut hoito tehoaa.

Työssä olevat, yksin asuvat ja laajan sosiaalisen verkoston omaavat suhtautuivat hoitoonsa myönteisesti. Persoonaltaan epävakaat taas usein kielteisesti.

Psykiatrisia avo- ja sairaalahoidon potilaita seurattiin tutkimuksessa viisi vuotta. Heistä joka viides sai työkyvyttömyyseläkkeen tänä aikana. Esimerkiksi pitkittynyt masennus, samaan aikaan sairastetut fyysiset sairaudet, ammattikoulutuksen puute ja ikääntyminen ennustivat työkyvyttömyyseläkettä.

Holman väitöskirja tarkastetaan perjantaina Helsingin yliopistossa. Tutkimusaineistona oli 269 Vantaan depressiotutkimukseen osallistunutta psykiatrista avo- ja sairaalahoidon potilasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot