Mainos
Mainos

Massaliike julistaa saarron sellutehtaan purkutöille

Kemijärven kansanliike on julistanut sellutehtaan purkutyöt saartoon. Massaliikkeen johtajan Heikki Nivalan mukaan yhtenä vaihtoehtona on saartaa tehdas ihmisketjulla, jos tehtaan purkutyöt aloitetaan. Tätä tarkemmin hän ei mahdollisia saartotoimia vielä paljasta.

Massaliike vetoaa myös ammattiosastoihin, ammattiliittoihin ja keskusjärjestöihin, jottei sellutehtaan purkutöitä aloiteta.

Stora Enso ryhtyy ajamaan tehtaan toimintaa alas viikonloppuna. Massaliikkeen pelkona on, että samalla alkaa myös tehtaan purkaminen. Sellunkeitto loppuu tehtaalla vappuun mennessä.

Nivala toivoo Stora Enson johdolta malttia, jotta tilanne ei kärjistyisi.

- Massaliike ei missään nimessä hyväksy tehtaan purkamista. Tarvittaessa olemme valmiita järeisiin käytännön toimenpiteisiin.

Massaliike vaatii, että tehtaan purkutöitä ei saa aloittaa ennen kuin pakkolunastuslupahakemus ja EU:n kilpailuvirastoon jätetty hakemus on käsitelty.

Kemijärven kaupunki hakee valtioneuvostolta oikeutta lunastaa Strora Enson sellutehtaan rakennukset. Lisäksi Kemijärven massaliike haluaa EU:n komission selvittävän, rikkooko Stora Enso kilpailulakeja kieltäytyessään myymästä tehdasta muille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot