Mainos
Mainos

Matikainen-Kallström: Kirjastorahat kuuluvat budjettiin

Matikainen-Kallström huomauttaa, että eduskunta sisällytti viime vuoden lopussa budjettimietintöönsä ponnen, jonka mukaan kirjastojen valtionosuuksien siirtämistä verovaroin maksettaviksi nopeutetaan.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallströmin mielestä hallitus kävelee eduskunnan yli kohdentaessaan veikkausvoittovaroja yhä enemmän kirjastoille.

- Kirjastot ovat tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa. Niiden rahoitus tulisi kuitenkin hoitaa verovaroin valtion budjetista, Matikainen-Kallström toteaa.

Kokoomusedustaja huomauttaa, että eduskunta sisällytti viime joulukuussa budjettimietintöönsä ponnen, jonka mukaan kirjastojen valtionosuuksien siirtämistä verovaroin maksettaviksi nopeutetaan merkittävästi. Tästä huolimatta valtiovarainministeriö ehdottaa nyt eduskunnan päätöksestä huolimatta kirjastoille veikkausvoittovarojen lisäystä parilla miljoonalla eurolla.

Matikainen-Kallströmin mielestä huolestuttavinta asiassa on se, että Veikkauksen tuotonjakolain voimaantuloa halutaan lykätä yhä edelleen. Sen sijaan, että veikkausvoittovaroista maksettavia kirjastojen kuluja asteittain vähennettäisiin, niitä esitetään lisättäväksi, hän valittelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot