Mainos
Mainos

Matinkylän aseman vesivahinko voi vaikuttaa Länsimetron koeajoon – HKL: Vahinkojen suuruutta ei tiedetä

Runsaat vesisateet vaurioittivat Matinkylän metroasemaa, kun luonnonvettä valui sisätiloihin viereiseltä työmaalta. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos on pumpannut vettä metroasemalta.

Pelastuslaitoksen mukaan metroaseman viereiseen työmaakuoppaan oli kertynyt jopa useita tuhansia litroja vettä, joka pääsi valumaan metrokuiluun.

HKL:n mukaan veden aiheuttamien vahinkojen suuruutta ei vielä tiedetä, ja mahdolliset vaikutukset metron koeajoihin selviävät lähipäivinä. Länsimetroa on tarkoitus testata jälleen ensi viikolla.

– Ensitietojen mukaan vahingot eivät näytä ulottuneen ratateknisiin järjestelmiin, kuten ratasähköön tai asetinlaitteeseen. Jos tilanne ei viikonlopun arvion jälkeen muutu, voitaneen ensi viikon koeajot toteuttaa suunnitellusti, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Lehmuskoski arvioi aiemmin, että jos ongelmia ei ilmaannu, metroliikenne uudella linjalla voisi alkaa kuluvan kuun loppupuolella.

Liikennöinnin aloittaminen vaatii vähintään kolme ongelmatonta koeajopäivää ja vähintään kaksi viikkoa häiriöttömiä teknisiä testauksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme