Mainos
Mainos

Matkailija, muista kysyä majoneesista Etelä-Euroopassa

Euroopassa kesälomillaan matkaileva voi syödä huoletta vihanneksia Pohjois-Saksaa lukuun ottamatta, sanoo Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio.

Vaikka hygieniasta ei huolehdita monessa Euroopan maassa yhtä hyvin kuin Suomessa, Husu-Kalliokertoo syövänsä salaattia kaikkialla Euroopassa.

– Itse syön salaattini esimerkiksi Espanjassa, mutta jos siinä on majoneesia, kysyn onko se valmistettu raa'asta kananmunasta.

Husu-Kallion mukaan majoneesiin kannattaa suhtautua varauksella erityisesti Euroopan lämpimissä maissa.

Vaikka hygienian huolehtimisessa on tultu pitkälle viimeisten kymmenen vuoden aikana EU:n lainsäädännön vuoksi, raa'an kananmunan kohdalla salmonellariski on Husu-Kallion mukaan hyvä tiedostaa.

– Tartar-pihveihin ja vain vähän kypsennettyihin aamiaismuniin kannattaa suhtautua varauksella.

Muista vihanneksista ei syytä huolestua

Husu-Kallon mukaan Suomi ja Ruotsi ovat suunnannäyttäjiä hygienia-asioissa.

– Muualla on parannettavaa. Mutta Saksan kurkkujen lisäksi muiden vihannesten kohdalla Euroopassa ei ole tällä hetkellä syytä huolestua.

Kurkkujen saastumisen on epäilty johtuvan muun muassa likaisesta kasteluvedestä.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoi MTV3:n Huomenta Suomi - ohjelmassa, että uusia kurkun saastumisskandaaleja on odotettavissa, koska ruoantuotanto on mennyt rajuksi bisnekseksi.

–Itse tietenkin toivon, että näin ei käy. Mutta pitää erottaa toisistaan tarkoituksellisuus ja vahinko. Me emme tiedä, mistä Saksan tapauksessa on kyse. Sitä selvitetään koko ajan, Husu-Kallio muistuttaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme