Mainos
Mainos

Matkailijat tutustuvat pääsiäiseen Valamossa

Suuri osa Valamon pääsiäismatkailijoista pysähtyy luostariin neljäksi päiväksi.

Muutama sata suomalaista hakee parhaillaan kosketusta aitoon pääsiäissanomaan Valamon luostarista. Matkailijat ovat luostarille välttämättömiä, eikä heidän koeta häiritsevän kirkollisia toimituksia.

- Meille on suuri ilo, että täällä on muitakin meidän kanssamme, pyhiinvaeltajia, luostarin ystäviä viettämässä tätä juhlaa meidän kansamme. Toki voisimme viettää sitä keskenämmekin, mutta luostarimme on avoin ja aina olemme ottaneet vastaan pyhiinvaeltajia ja vieraita ja toki haluamme näin jatkossakin tehdä, kertoo Valamon johtaja arkkimandriitti Sergei.

Ortodoksien pitkä paasto päättyi aamukolmelta juhla-ateriaan. Samalla hetkellä alkoi kesäaika ja menetetty tunti vei mennessään myös luostarin anniskeluoikeudet.

- Tänä vuonna emme voi tarjota viiniä pääsiäisaterialla, mikä tietysti on vahinko, mutta otamme huomioon tämän lainsäädännön, arkkimandriitti Sergei jatkaa.

Joku ehkä pettyi, mutta luostarikin elää yhteiskunnan sääntöjen mukaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.03.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot