Mainos
Mainos

Matkailijoita kävi ennätysmäärä

Matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin Suomessa viime vuonna 14 miljoonaa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Lisäys jäi vuodessa kuitenkin 0,6 prosenttiin.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä oli 77 prosenttia kokonaismäärästä. Ne lisääntyivät 0,9 prosenttia. Ulkomailla asuvien majoitusvuorokausissa oli sitä vastoin pieni 0,3 prosentin vähennys. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tuoreesta majoitustilastosta.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli viime vuonna 45,7 prosenttia, kun vuotta aiemmin se oli 45,1. Korkein huonekäyttöaste mitattiin Uudellamaalla, jossa se oli 54 prosenttia. Alhaisin käyttöprosentti, 37, oli Pohjois-Karjalassa, jossa hotellien käyttö myös väheni eniten. Yli kuudenkymmenen prosentin käyttöasteet kirjattiin Kittilässä ja Helsingissä.

Tilastokeskuksen majoitustilastoon sisältyvät majoitusliikkeet, joissa on vähintään kymmenen huonetta, mökkiä tai matkailuvaunupaikkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme