Mainos
Mainos

Matkailu taantuu - useat Levin ravintolat suljetaan

Taantuma tuntuu jo Lapin hiihtokeskuksissa. Jotkut Lapin matkailuyrittäjät ovat kohdanneet jopa 20 prosentin notkahduksia verrattuna viime kevääseen. Väkeä keskuksissa tuntuu riittävän, mutta rahaa käytetään huomattavasti vähemmän.

Kauden lyhyys on yllättänyt Levin ja muun Lapin yrittäjät.

- Levillä minulla on 14 ravintolaa, ja niistä kolme sulkeutuu pääsiäisenä - yksi kokonaan ja kaksi jää tilausravintolaksi. Vappuna sitten suljetaan kaikki muut, meille jää vain tämä vanha Hullu Poro, kertoo matkailuyrittäjä Päivikki Palosaari.

Marraskuussa avattu sisustusmyymälä Levillä pitää loppuunmyynnin. Liike on jäissä kesän, ja syksyllä asiaa mietitään uudestaan.

- Leviltä odotettiin suurempaa myyntiä, koska tämä on kuitenkin suuri paikka, kertoo Design center Levin yrittäjä Juha Koivisto.

Pahiten taantuma kuitenkin iskee ohjelmapalveluyrittäjiin eli esimerkiksi moottorikelkkasafareihin. Levin Tunturilomat oy:n yrittäjä Ilkka Soinu kertoo, että taloudellisesti tärkeillä yritysviikoilla ei ole ollut väkeä entiseen malliin.

Lapissa vauhditetaan muun muassa loppukauden myyntiä ilmaisilla hissilipuilla ja huoneiden nettihuutokaupalla.

Katso Aino Huilajan raportti Leviltä (Kymmenen uutiset 8.4.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme