Mainos
Mainos

Matkailun edistämiskeskus halutaan uudistaa

Matkailun edistämiskeskus MEK halutaan uudistaa perinpohjin. Kauppa- ja teollisuusministeriön asettama selvitysmies Kari Österlund esittää, että MEK muutetaan pääosin valtion rahoittamaksi säätiöksi. Nykyisin se toimii valtion virastona.

MEKin toiminnasta ja organisaatiosta on keskusteltu kiivaasti koko sen 25-vuotisen olemassaolon ajan. Österlundin mielestä virastomaisuus synnyttää MEKin toimintaan joustamattomuutta. Österlund luovutti raporttinsa tänään kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäelle.

Selvitysmiehen mukaan MEKin tulisi myös luopua kotimaan markkinointiponnisteluista ja keskittyä edistämään Suomen matkailupalvelujen kysyntää maamme rajojen ulkopuolella. Myös Pohjoismaissa MEKin toimintoja voitaisiin supistaa.

Österlund siirtäisi MEKin painopisteen sellaisiin potentiaalisiin markkinoihin, joita suomalaisten matkailuyritysten on ollut tähän mennessä vaikea saavuttaa.

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäen mukaan raporttiin sisältyviä ehdotuksia lähdetään soveltuvin osin pikaisesti toteuttamaan. MEKin tulevaa asemaa ja rakennetta koskevat esitykset otetaan tarkasteluun vuoden 2000 budjettivalmisteluissa. -MEKin muuttaminen säätiöksi on mielenkiintoinen esitys. Nykyinen virastomalli ei kenties ole riittävän tehokas, ministeri toteaa.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme