Mainos
Mainos

Matkailuyrittäjät luottavat tulevaisuuteen

Vain kahdeksan prosenttia matkailuyrittäjistä uskoo alan kääntyvän laskuun.

Suomalaisten matkailuyritysten odotukset tälle vuodelle ovat hieman viime vuotta varovaisemmat mutta edelleen myönteiset.

Runsas puolet matkailun valtakunnalliseen suhdannebarometriin vastanneista arvioi suhdanteiden paranevan ainakin jonkin verran. Vain kahdeksan prosenttia ennakoi kehityksen kääntyvän laskuun. Myös usko yritysten kannattavuuden paranemiseen oli vahva.

Matkailuyritykset odottavat kysynnän kasvavan tänä vuonna sekä koti- että ulkomaanmarkkinoilla. Kotimaisen kysynnän saldoluku on kuitenkin yhtä alhaalla kuin 11 vuotta sitten.

Ulkomaisista markkinoista tärkeimmäksi on noussut jälleen Venäjä. Muita merkittäviä markkina-alueita ovat saksankielinen Keski-Eurooppa, Baltian maat sekä Ranska, Italia ja Espanja.

Vuoden 2006 matkailubarometrin kyselyyn vastasi 577 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna noin viisi miljardia euroa. Barometrin toteutti Haaga Instituutti -säätiön Haaga Tutkimus marras-joulukuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot