Mainos
Mainos

Matkalaukut kohti älyaikaa

Matkalaukut ovat siirtymässä älypalvelujen piiriin.

Australiassa kotimaan lennoilla voi jo käyttää matkalaukkuun kiinnitettävää elektronista laitetta paperisen viivakoodin sisältävän lipukkeen sijaan. Pariisin ilmailumessuilla kesäkuussa esitelty älymatkalaukku tarjoaa vielä huomattavasti enemmän älypalveluita.

Apulaisjohtaja Pirjo Lähteelä Finavian palvelu- ja järjestelmäkehityksestä arvioi, että älyliikenteen maailmanlaajuinen läpimurto ei tapahdu hetkessä.

– Älymatkalaukkujen tietoja luetaan RFID-lukijoilla, mutta tämä teknologia on laajasti käytettynä vielä niin kallista, että sen käyttö ole levinnyt.

Finavia käyttää RFID-teknologiaa kuljetinjärjestelmässä mutta ei vielä itse matkalaukkujen seurannassa.

Bag2Go-älymatkalaukkua Pariisissa lanseeranneen Airbusin innovaatioryhmän päällikkö Jan Reh kertoo, että älymatkalaukun lupaus kuluttajalle on lentomatkailu ilman huolta matkatavaroista. Tietojen avulla laukku voi matkustaa yksinään aina määränpäähän saakka, vaikka matkustaja ei ehdi jatkolennolleen. Laukku voi lähteä yksinkin kotoa, jos noutopalvelu on käytettävissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme