Mainos
Mainos

Matkamyynti mullistunut - valtaosa varauksista netin kautta

Suomalaiset varaavat matkoja innokkaasti internetissä.  Suurimpien matkatoimistojen mukaan jo lähes neljä viidestä matkasta varataan netin kautta.

Matkojen perinteisiä myyntikanaviakaan ei kuitenkaan olla lopettamassa, kertoo Matkamessuilta tavoitettu Aurinkomatkojen viestintäkoordinaattori Tuija Kesäniemi.

- Netin osuus on kasvanut viime vuosian huimaa vauhtia. Osuus alkaa olla meilläkin 70 - 80 prosenttia. Sataan prosenttiin tuskin päästään koskaan. Meillä on lähtökohtana, että haluamme yllläpitää myös muita palvelukanavia, Kesäniemi sanoo.

Hän arvioi, että  puhelinpalvelua tai palvelutoimistoja käyttävät varsinkin ihmiset, jotka haluavat neuvoja matkan varaamistilanteessa tai joilla on matkan suhteen tiettyjä vaatimuksia.

Tällä hetkellä ostetaan Kesäniemen mukaan sekä ranta- että kaupunkilomia, mutta Matkamessuilla tarjolla on varsinkin rantaa.

 - Varmaankin talviaikana bussipysäkillä värjötellessä on monella mielessä ihana palmuranta, mutta kaupunkilomien suosio on kasvanut hiljakseen koko ajan, Kesäniemi sanoo.

Hänen mukaansa talvilomien varauksessa kaupungeistä vetävät kestosuosikit Lontoo,  Berliini, Rooma ja Pariisi.

 
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme