Mainos
Mainos

Matkapuhelin lähes jokaisella suomalaisella

Pelkkää lankapuhelinta käyttää enää noin kaksi prosenttia suomalaisista. Matkapuhelinta käytetään ensisijassa puhumiseen ja tekstiviesteihin.

Viestintäviraston selvityksen mukaan matkapuhelin on jo noin 98 prosentilla suomalaisista. Yksinomaan matkapuhelinta käyttää noin 47 prosenttia suomalaisista ja pelkkää lankapuhelinta käyttää enää noin kaksi prosenttia suomalaisista. Noin puolella on sekä lanka- että matkapuhelin.

Suomalaiset käyttävät matkapuhelintaan ensisijassa puhumiseen ja tekstiviesteihin. Valtaosa kuluttajista ei pidä kiinnostavina esimerkiksi multimediaviestien tai internetin ja sähköpostin käyttöä matkapuhelimella. Uusista telepalveluista erityisesti internet-puhelut ovat yleistymässä.

Viestintäviraston Otantatutkimus Oy:llä teettämässä tutkimuksessa selvitettiin kuluttajien ja yritysten lanka- ja matkapuhelinkäyttöä sekä uusien telepalvelujen, kuten internet-puhelujen ja mobiilidatapalvelujen tunnettuutta ja käyttöä. Tutkimukseen haastateltiin tuhatta kuluttajaa ja kahtasataa yritysten ja julkishallinnon tietohallintopäättäjää marras-joulukuun vaihteessa.

Valtaosa kuluttajista ei pidä nykyisin tarjolla olevia mobiilidatapalveluja, kuten multimediaviestien tai internetin ja sähköpostin käyttöä matkapuhelimella kiinnostavina tai koe tarvetta niiden käytölle. Matkapuhelinta halutaan käyttää ensisijassa puhumiseen. Matkapuhelimen tärkeimpinä ominaisuuksina pidetään kuuluvuutta ja akun kestoa.

Internet-puheluiden käyttö on saanut varsin vankan käyttäjäkunnan laajakaistaliittymien omistajien joukossa. Laajakaistaliittymän omistavista kuluttajista vajaa viidennes on käyttänyt liittymää internet-puheluihin. Käyttäjistä joka neljäs puhuu internet-puheluja päivittäin. Käyttäjät ovat pääosin tyytyväisiä käyttämiinsä internet-puhepalveluihin. Yli puolet kuluttajista, jotka eivät vielä käytä internet-puheluja, aikoo kokeilla niitä tulevaisuudessa. Merkittävimmin internet-puhelujen käytön yleistymistä hillitsee se, ettei niitä koeta tarpeellisiksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme