Mainos
Mainos

Matkatoimistot nyreissään luonnonsuojelijoiden boikottikampanjasta

Kuva: Futureimagebank

Matkanjärjestäjät oudoksuvat Luonnonsuojeluliiton etelänmatkojen vastaista kampanjaa.

Suomen Luonnonsuojeluliitto toivoo suomalaisten vähentävän tarpeetonta lentomatkailua. Liitto kehottaa kansalaisia tuoreessa haastekampanjassa luopumaan yhdestä etelänmatkasta ja lahjoittamaan rahat luonnonsuojelukohteisiin.

Matkanjärjestäjät näkevät asian eri tavoin.

- Tämä on aika mielenkiintoinen avaus Luonnonsuojeluliitolta, että lähdetään yhtä elinkeinoa nostamaan eriarvioiseen asemaan. Tästä ei esimerkiksi käy ilmi, että kansainvälinen matkailuliikenne edustaa noin 2,5 prosenttia globaaleista kasvihuonepäästöistä, sanoo Aurinkomatkojen varatoimitusjohtaja Tom Selänniemi.

Huonosta omatunnosta kärsiville etelänmatkaajille on viime vuosina tarjottu mahdollisuuksia maksaa lomalennon päästöjä hyvittäviä kompensaatiomaksuja.

Aurinkomatkat ei kuitenkaan näitä maksuja suosittele. Sen sijaan asiakkaat ohjataan täyttämään yrityksen internetsivuilta löytyvä päästölaskuri.

- Sen jälkeen on sitten kunkin asiakkaan henkilökohtainen päätös, haluaako mennä johonkin kompensointimaksupalveluun. Me emme suoraan sellaista palvelua tarjoa, koska tällä hetkellä nämä kompensointimaksupalvelut eivät ole riittävän läpinäkyviä, että mihin se raha menee ja saadaanko sillä oikeasti päästöjä kompensoitua, Selänniemi jatkaa.

Luonnonsuojeluliiton kampanja myös kehottaa etelänmatkoille lähtijöitä suosimaan mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita ja palveluja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme