Mainos
Mainos

Matkavakuutus korvaa osan tuhkaongelmista

Tuhansien ihmisten matkat ovat peruuntuneet tuhkapilven aiheuttaman lentokaaoksen takia. Matkavakuutusten yleiset ehdot ovat melko tylyjä niin sanottujen Force Majeure -tyyppisten tilanteiden kohdalla. Tilanne ei kuitenkaan ole aivan näin epätoivoinen, osa vulkaanisen tuhkan aiheuttamista kuluista kuitenkin korvataan.

Suomessa matkavakuutuksia valvoo keskitetysti Finanssialan keskusliitto. Viestintäpäällikkö Jonne Koliman mukaan myöhästymiset ja odottamiset ovat useimpien matkavakuutusten piirissä.

- Matkan peruuntumista tai keskeytymistä tulivuorenpurkauksen johdosta ei pääsääntöisesti matkavakuutuksesta korvata. Alalla saattaa tosin olla eri käytäntöjä, mutta tämä on yleinen tapa.

Ylimääräisiä odottelusta aiheutuvia hotellikulujakaan ei pääsääntöisesti korvata, mutta Koliman mukaan tässä tilanteessa vakuutusyhtiöt voivat käyttää omaa harkintaansa korvausten suhteen.

Vakuutusyhtiöt voivat halutessaan poiketa vakuutusehdoista, ja korvata myös kuluja jotka normaalisti eivät kuuluisi mtkavakuutuksen piiriin. Finanssialan keskusliitto kehottaakin matkustajia olemaan suoraan yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön korvauksen selvittämiseksi.

Katso Tarja Hakulisen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot