Mainos
Mainos

Matkayhtiö Bulgaria-kohusta: Emme voi vastata tiedusteluihin puhelimitse tai sähköpostilla

Matkanjärjestäjä Alma Tour kertoo nettisivuillaan selvittävänsä parhaillaan Bulgariaan jumiin jääneiden matkustajiensa paluulentoa Suomeen. Suomalaismatkailijoiden paluukuljetus Suomeen ei selvinnyt vielä tänään.

Lentoyhtiö Bulgaria Air puolestaan ilmoittaa , ettei se ja bulgarialainen matkanjärjestäjä Alma Tour ole käyneet uusia neuvotteluja Burgas-Helsinki -paluulennon järjestämisestä.

Alma Tourin tiedotteessa sanotaan, että yhtiön edustajat selvittävät mahdollisuuksia seuraavien lentojen toteuttamiseen. Lisäksi matkustajia kehotetaan seuraamaan Alma Tourin ja Kuluttajaviraston nettisivuja. Yhtiön mukaan se ei voi vastata tiedusteluihin henkilökohtaisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Suomen suurlähetystön mukaan suomalaismatkailijoilla ei ole hätää Bulgariassa. Mustallamerellä on jumissa vajaa 200 suomalaisturistia.

Kuluttajaviraston mukaan Alma Tourin kotimaisen tytäryhtiön vakuudet ovat kunnossa. Näistä vakuuksista maksetaan muun muassa valmismatkalaisten paluukuljetukset matkanjärjestäjän mahdollisessa konkurssi- tai muussa maksukyvyttömyystilanteessa.

-Mutta meillä ei ainakaan vielä ole tiedossa, että Alma Tourin suomalainen tytäryhtiö olisi maksukyvytön tai konkurssissa, huomauttaa johtaja Päivi Hentunen Kuluttajavirastosta.

Yhteys vakuutusyhtiöön, jos vakuutus päättymässä

Matkustajien, joiden matkavakuutus päättyy ennen kuin he pääsevät Bulgariasta kotiin, kannattaa ottaa viipymättä yhteyttä omaan vakuutusyhtiöön ja sopia vakuutuksen jatkamisesta.

-Määräaikaiset matkavakuutukset ovat sellaisia, että ne päättyvät sovittuna päivämääränä. Eli vakuutusyhtiöllä ei ole velvollisuutta pitää sitä sen pitempään voimassa, huomauttaa jaostopäällikkö Riitta Haapasaari Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta.

Vakuutusyhtiöt voivat hänen mukaansa toki tehdä sellaisenkin ratkaisun, että määräaikaiset matkavakuutukset jatkuvat siihen asti, kun asiakkaat ovat takaisin kotimaan kamaralla.

-Silloin kun tuhkapilven takia ihmisiä jäi lentokentille, vakuutusyhtiöt tekivät tällaisen ratkaisun, Haapasaari kertoo.

Nyt Bulgarian tapauksessa hän kehottaa matkailijoita soittamaan mahdollisimman pian omaan vakuutusyhtiöön.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme