Mainos
Mainos

Matkustaja-alusten työvoimapaketti pysäyttää ulosliputukset

SAK:lainen Suomen Merimies-Unioni ja varustamoyhdistykset ovat päässeet neuvottelutulokseen, jonka uskotaan lopettavan suomalaisten matkustaja-alusten ulosliputukset. Sopimus toteutuu siinä tapauksessa, että varustamojen aiemmin ilmoittamat ulosliputukset ja irtisanomiset peruutetaan ja että myös valtio tulee mukaan kustannustalkoisiin.

Sopimuksen mukaan miehistön työvoimakustannuksia alennetaan 10-15 prosenttia muun muassa uudistamalla työaika- ja palkkausjärjestelmiä. Nyt sovitut toimenpiteet vaihtelevat aluksista ja reiteistä riippuen. Pääosin kustannussäästöt kuitenkin toteutetaan pidentämällä työaikoja ja tehostamalla työvoiman käyttöä osastorajojen yli.

Työvoimakustannusten arvioidaan alenevan Ruotsin tasolle. Jatkossa uhkana ovat kuitenkin Ruotsin hallituksen lupaamat verohelpotukset, minkä vuoksi suomalaiset merenkulkualan järjestöt toivovat hallitukselta vastaavanlaista tukipakettia.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot