Mainos
Mainos

Matkustajakone joutui palaamaan Helsinkiin - tuulilasi hajosi kesken lennon

Lentoyhtiö Flybe vahvistaa MTV Uutisille, että sen Finnairille operoimalla lennolla Helsingistä Brysseliin havaittiin eilen harvinainen tekninen vika.

Matkustajakoneen tuulilasin yksi kerros meni rikki, ja kone joutui palaamaan Helsinkiin noin 20 minuutin lennon jälkeen.

Lentokoneen tuulilasissa on kolme kerrosta. Tässä tapauksessa ulomman lasin hajoamisen aiheutti lämmitysjärjestelmän tekninen vika.

Flybe kertoo, että ulommaisen ja samalla kaikkein ohuimman lasin tarkoituksena on suojata kahta varsinaista lasikerrosta, jotka ovat kummatkin yksinään riittävän lujia kestämään koneen paineistuksen. Lisäksi lentokoneen tuulilasin eri lasikerrokset on laminoitu kiinni toisiinsa sirpaloitumisen estämiseksi.

Flyben mukaan paineistuksen menetysvaaraa ei ollut olemassa, eikä lentokoneessa olleille matkustajille tai miehistön jäsenille aiheutunut minkäänlaista vaaraa.

Yhtiöstä kerrotaan, että lentokoneen tuulilasin rikkoutuminen on suhteellisen harvinaista. Tuulilasin kuntoa tarkastellaan säännöllisesti lentokoneen huolto-ohjelmassa lentokoneen valmistajan määrittelemällä tavalla.

Lennolla AY2811 olleet 59 matkustajaa siirrettiin toiseen koneeseen, joka pääsi lähtemään kohti Brysseliä noin 1,5 tuntia aikataulusta myöhässä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot