Mainos
Mainos

Matkustajalaivoille tukipaketti

Hallitus on hyväksynyt matkustajalaivojen tukipaketin. Ruotsin mallin mukaiseen nettopalkkaukseen ei Suomessa mennä. Varustamolle annetaan verohyötyjä ensi vuoden alusta.

Matkustajalaivat ovat saamassa valtiolta tukea ensi vuoden alusta alkaen. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on hyväksynyt liikenne- ja viestintäministeriön ehdottaman mallin merenkulun tukipaketiksi.

Tuen määrä olisi noin 240 miljoonaa markkaa vuodessa ja se kattaa osan varustamon maksamista yritysveroista ja lähdeverosta. Tuen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta. Keskeisten ministerien mielestä Ruotsin malliin Suomella ei ole taloudellisia mahdollisuuksia

Varustamot tyytymättömiä

Varustamot ja merimiehet ovat tyytymättömiä matkustajalaivoille luvattuun valtion tukeen. Suomen varustamoyhdistys arvioi matkustaja-alusliikenteen jäävän Suomessa jopa parikymmentä prosenttia kalliimmaksi kuin Ruotsissa.

SAK:lainen Merimies-Unioni epäilee, etteivät luvatut tuet riitä pitämään matkustaja-aluksia Suomen lipun alla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme