Mainos
Mainos

Matkustajien myrskykokemuksia: "Tiedottamisessa parantamisen varaa"

Säätiedotukset ja eilisen myräkkä olivat ilmeisesti tehneet tehtävänsä: aamun työmatkalaiset olivat varautuneet junien myöhästelyyn.

Moni kuului tarkastaneen tilanteen vielä netistä ennen asemalle lähtöä.

Pientä parantamisen varaa kuitenkin jäi. Järvenpäässä Saunakalliosta Helsinkiin kulkevaa G-junaa odottaneiden puheensorina hiljeni, kun kaiuttimista kilahti kuulutuksesta kertova äänimerkki. Ei tullut kuulutusta - eikä junaa.

Ei muuta kuin ryntäys ykköslaiturille, mihin H-juna saapuikin lähes ajallaan. Poikkeuksellisen lyhyen junan vapaat istumapaikat menivät hetkessä. Keravalta ja Tikkurilasta tulleille alkoivat seisomapaikatkin olla jo kortilla.

Mutta moni oli varautunut pahempaankin.

- Siis minulle oli aivan yllätys, että se juna tuli ajallaan. Pääsin vielä istumaankin, Järvenpäästä Helsinkiin matkannut Eija Tuominen kertoi hymyillen.

Tuomisen mukaan vartin myöhästyminen oli olosuhteisiin nähden siedettävä. Junassa oli myös kuulutettu myöhästymisestä; täpötäydessä eteisessä tiedotukset eivät tosin kuuluneet.

Riihimäeltä Helsinkiin matkannut Tanja Poutiainen oli myös saanut mielestään riittävästi tietoa. Hänen aamumatkansa pitkittyi lopulta puolisen tuntia.

"Ihan normaalia VR:n toimintaa"

Lahden rautatieasemalle oli aamulla pakkautunut runsaasti väkeä odottamaan junaa. Lumimyrsky viivästytti pahiten Helsingistä Joensuuhun kulkevaa Pendolinoa. Se oli pahasti jäljessä aikataulustaan.

Tunnelma asemalla oli kuitenkin varsin rauhallinen.

- Kyllähän tässä on totuttu lumimyrskyihin kotona Venäjälläkin, pohti työmatkalla ollut venäläinen Mihail Boronin.

Lappeenrantaan junaa odottava nuorimies ei pitänyt tilannetta mitenkään poikkeuksellisena.

- Eipä tässä mitään, ihan normaalia VR:n toimintaa.

"Myöhästyin Frankfurtin koneesta"

Helsinki-Vantaan lentoasemalla Frankfurtin-lentoa odotellut Pia Nyholm kertoi lentonsa lähteneen ihan ajallaan, mutta ilman häntä.

- Liittymälento Turusta peruttiin, ja myöhästyin Frankfurtin-koneesta.

Frankfurtiin Nyholm ehti puoli kymmenen sijasta vasta puoli kolmelta. Hänen mukaansa Finnairin tiedotuksessa olisi ollut parantamisen varaa.

- Vaikka lähtöselvityksestä saakin tekstiviestin, niin lennon peruutuksesta ei saa. Myrskyllehän Finnair ei voinut mitään.

Lanzarotelle matkalla olleet Arja Tuuri ja Irma-Liisa Rämö olivat saapuneet kentälle puoli yhdeksältä. Puoli kymmenen aikaan heidän lentonsa arvioitiin myöhästyvän neljä tuntia.

- Saimme siitä tiedon aamulla, mutta olimme jo matkalla lentokentälle, naiset kertoivat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme