Mainos
Mainos

Matti Äyräpään palkinto syöpätutkija Heikki Joensuulle

Matti Äyräpään palkinnon saa syöpätutkija, akatemiaprofessori Heikki Joensuu. Lääkäriseura Duodecimin jakama palkinto on 20 000 euroa.

Joensuu on edistänyt suomalaista syövän diagnostiikkaa ja hoitoa yli 25 vuotta. Hän on tutkinut erityisesti suolistosyöpää ja rintasyöpää.

Joensuu on tutkimuksissaan paneutunut erityisesti syöpien syntymekanismien selvittämiseen. Viime vuosina hän on ollut kehittämässä uudenlaisia täsmähoitoja.

Palkinnosta päättävän valiokunnan mukaan Joensuun tutkimuksilla on ollut suuri vaikutus syöpien pitkäaikaisten hoitotulosten paranemiseen Suomessa ja ulkomailla.

Joensuu on työskennellyt vuodesta 2010 alkaen Suomen Akatemian tutkijaprofessorina. Tätä ennen hän toimi Helsingin yliopiston syöpätautien ja sädehoidon professorina.

Matti Äyräpään palkinto on lääketieteen palkinto, jonka jakaa vuosittain lääkäriseura Duodecim.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot