Mainos
Mainos

Mäntylän eduskunnassa korvaava Torvinen joutui myrskyn silmään PS-puoluekokouksessa

Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtynyt kansanedustaja Hanna Mäntylä haluaa jättää eduskunnan. Entinen sosiaali- ja terveysministeri aikoo siirtyä asiantuntijaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön Strasbourgiin.

Tehtävän vastaanottaminen edellyttää, että eduskunta myöntää Mäntylälle vapautuksen edustajan tehtävästä.

Vapautuksen käsittelee ennen eduskunnan päätöstä puhemiesneuvosto. Puhemies Maria Lohelan mukaan Mäntylä ei ole vielä jättänyt vapautusanomusta. Siten vapautuksen käsittely eduskunnassa voisi olla vasta ensi viikolla.

Lohela ei ota kantaa siihen, onko tehtävä sellainen, johon vapautus voidaan myöntää.

– Kaikkia tapauksia katsotaan tapauskohtaisesti läpi ja verrataan aiempien myönnettyjen vapautusten listaa vastaan.

Eduskunnan kansliatoimikunnan jäsenen, kansanedustaja Markus Lohen (kesk.) mukaan uusi tehtävä on sen tyyppinen, että vapautus todennäköisesti myönnetään.

Mäntylän tehtäväalue liittyy radikalisaation, syrjinnän ja syrjäytymisen estämiseen, nuorisoon painottaen.

Mäntylä on valittu eduskuntaan Lapin vaalipiiristä. Jos hän jättää eduskunnan, varasijalta kansanedustajaksi nousee perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Matti Torvinen.

Lohen mukaan Torvinen saa itse valita, liittyykö Uusi vaihtoehto -ryhmään vai perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Torvista vaadittu eroamaan piirijohtajuudesta

Torvinen toimi Jyväskylän puoluekokouksessa osan aikaa puheenjohtajana. Hän lähetti kokouksen jälkeen tiedotteen, jossa arvioi estäneensä puoluevaltuuston kaappaamisen ääriryhmille.

– Olen maahanmuuttokriittinen (Timo) Soinin (uv) tapaisten poliitikkojen tukimies, Torvinen sanoi.

Torvista vaadittiin puoluekokouksen jälkeisessä puolueen sisäisessä myräkässä eroamaan piirijohtajan tehtävästä, koska hän oli haastattelussa osoittanut ymmärtämystä Soinia kohtaan.

Torvinen on torjunut erovaatimukset ja sanoo, etteivät "piirihallituksen jyrät" voi ottaa noin vain valtaa omiin käsiinsä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme