Mainos
Mainos

Vanhanen vahvistaa Suomen osallistumisen malesialaiskoneen alasampumisen tutkintaan: Ohjustestejä tehty Suomessa

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) myöntää, että Suomessa on Hollannin viranomaisten pyynnöstä tehty testejä Buk-ohjuksilla.

Testit liittyvät Itä-Ukrainassa yli kaksi vuotta sitten maahan syöksyneen malesialaisen MH17-lennon tutkimukseen.

– Kyllä näitä ohjuskokeita on tehty, Vanhanen sanoo MTV Uutisille.

– Suomella ja Hollannilla on oikeusapua koskeva kahdenvälinen sopimus. Hollannissa tehdään rikostutkintaa tämän malesialaiskoneen ampumisesta, ja yhtenä epäilynä on, että siinä olisi käytetty näitä Buk-ohjuksia. Suomessa on vanhastaan näitä ohjuksia jäljellä, vaikka ne ovat poistuneet aktiivikäytöstä. Ohjuksilla on Hollannin pyynnöstä tehty näitä testejä.

Kaikille tieto ohjuskokeista ei kuitenkaan ole eduskunnassa kiirinyt. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) sanoo MTV Uutisille, että hän ei ole ohjuskokeista tietoinen.

– Minulla ei ole tietoa näistä, ei ole kuulunut eduskunnan tietopiiriin tällainen asia. Valiokunnan puheenjohtajana en tiedä siitä, enkä muutoin.

KRP myönsi aikaisemmin tänään antaneensa oikeusapua MH17-tutkintaan liittyen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme