Mainos
Mainos

Mauri Kunnaksen Piitles ansaitsee tulla käännetyksi

Mauri Kunnas: Piitles, tarina erään rockbändin alkutaipaleesta

(Otava)

Tänään julkistettu Mauri Kunnaksen "Piitles, tarina erään rockbändin alkutaipaleesta" on hauska ja perusteellinen sarjakuva-albumi, tai Kunnaksen mukaan se on itse asiassa "kraahvinen novelli, niin sanottu ei-autorisoitu elämäkerta, eikä mikään tolkuton sepustus".

Kunnas on tunnettu Beatles-fani, joka on huvittanut itseään jo vuosikymmenet esimerkiksi kuuntelemalla vanhoja Beatles-haastatteluja. Hän on siis armoton asiantuntija, joka antaa nyt kaiken Beatles-triviansa meille.

Hienoa, että Kunnas malttaa irrottautua hetkeksi satusetä-imagostaan ja kirjoittaa aikuisille pitkän tauon jälkeen.

Nelivärialbumi on vaatinut valtavasti työtä. Se kertoo Beatlesien perustamisesta ja loppuu ensimmäisen levyn tekoon Abbey Roadin studiolle alkusyksyyn 1962.

Jokainen kuva ja jokainen sivu sisältää uskomattoman paljon tietoa: esimerkiksi 1940-60-lukujen kulttuurihistoriaa. Piirrosjälki on kauttaaltaan hallittua ja huolellista, puhumattakaan kansikuvasta, joka on huippu. Kunnas saa upeasti esiin jokaisen bändiläisen persoonallisuden muutamalla viivalla.

Kustantaja kertoo, että Piitlesistä ei ole vielä tulossa englanninkielistä laitosta, mutta eiköhän se ole vain ajan kysymys.

Piirtäjämestari miettii mahdollista jatkoteemaa, ehkäpä John Lennonin & Yoko Onon tarinaa. Kunnas ei kuitenkaan halua lyödä mitään lukkoon. Elämme silti toivossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme