Mainos
Mainos

Mauri Kunnas: Joulutarinat

(Otava)

Mauri Kunnaksen kolme joulupukista kertovaa klassikkoa yhdessä joulunpunaisessa kultakoristellussa yhteisniteessä on mainio markkinointi-idea.

Ensimmäinen teoksista -Joulupukki- on julkaistu vuonna 1981 eli nykyisille lapsiperheen vanhemmille se on todennäköisesti tuttu, ehkäpä matkan varrella hävinnyt teos, johon on kiva palata omien lasten kanssa. Kaksitoista lahjaa Joulupukille on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1987 ja Joulupukki ja noitarumpu 1995.

Jo useampi sukupolvi on todistanut, että Mauri Kunnas vetoaa lapsiin. Ja Kunnas totisesti osaa kustantajansa kanssa tuotteistamisen. Siis täydellinen jouluahjaidea. Mukana on jopa äänikirja eli Tapaninpäivänä äiti ja isä voivat luottaa jo Lars Svedbergin tulkintaan, kun kirja on ehditty ainakin kertaalleen käydä läpi yhdessä.

Tarinat ovat taattua tuttua kunnasta. Kirjan kauniisti sidottuun ulkoasuun on panostettu vihreitä paksuja sisäkansia ja punottua kirjanmerkkiä myöten.

Kolmen teoksen + äänikirjan hinta on nettikaupoissa noin 25 euroa. Ei aivan paha, ja ainahan vanhemmat voivat näin joulun lähestyessä vinkata kummeille ja isovanhemmmille. Yksi pulma heilläkin vähemmän.

Terhi Hyvärinen on erikoistoimittaja MTV3:n kulttuuritoimituksessa. Kotimainen kirjallisuus oli aikoinaan yliopistossa hänen pääaineensa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme