Mainos
Mainos

Mauri Pekkarinen keventäisi dieselveroa

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.)on valmis kuormaliikenteen käyttövoimaveron eli entisen dieselveron keventämiseen 30-40 miljoonalla eurolla.

Keskisuomalaisen haastatteleman Pekkarisen mukaan verohelpotukset voisivat auttaa kuljetusalaa viiveellä. Alan yritykset eivät usein kykene siirtämään hinnannousuja riittävän nopeasti kuljetushintoihin.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on aiemmin torjunut käyttövoimaveron alennuksen.

Ammattimaisen raskaan liikenteen polttoainekustannukset ovat jopa kolmanneksen alan kokonaiskustannuksista. Puolentoista viime vuoden äaikana dieselpolttoaine on kallistunut yli 40 prosenttia.

Ajoneuvohallintokeskuksen mukaan veron alentaminen on käytännössä hyvin hankalaa, kertoo Ajoneuvoverotusyksikön päällikkö Olli Lindroos.

- Se ei kyllä ole meidän järjestelmien mukaan teknisesti mahdollista, meillä on kädet sidottu nyt. Veromäärän muuttamislogiikkaa muutettiin joulukuussa muutetulla lailla ja sen mukaan pitää toimia ja sitä työtä me ollaan nyt tekemässä ja sen arvioitu valmistumisaika on maaliskuun alku 2010.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme